T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ZEYTİNBURNU - Zeytinburnu İDMİB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI

   

 

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ

Bilişim teknolojileri, hayatımızın her alanında karşımıza çıkmaktadır. Bilgisayar sistemlerinden yazılım çözümlerine, online bilişim eğitimlerinden siber güvenliğe kadar çeşitli alanları kapsayan geniş bir disiplindir. Bilişim teknolojileri sektörü, küresel düzeyde hızla değişen pazar ve rekabet koşulları nedeni ile sürekli ve dinamik bir gelişim içindedir. Bu özellikleri sebebiyle bilişim teknolojileri sektörü, stratejik bir sanayi olarak ülkelerin yakın ilgisini çekmekte ve bu sektör için devletler tarafından özel planlamalar yapılmaktadır.

Bilgisayar ve yazılımların insanların ihtiyaçlarına göre düzenlediği uçsuz bucaksız bir platformdur. Bilişim kısaca “teknoloji ve bilgi kullanılarak üretilen sonuçlar” olarak tanımlanabilir. Bilgi ve hesaplamayı bir araya getiren bilim dalıdır. Dolayısıyla bilgi ile teknoloji dünyası arasında köprü vazifesi görür diyebiliriz.

Bilişim Teknolojileri Alanı olarak amacımız; günlük hayatımızda ve iş dünyasının vazgeçilmez bir parçası olan bilgisayar alanında, yazılım ve donanıma hakim; öğrencileri geleceğe ve ülke ekonomisindeki yeni yerlerine hazırlayacak, bilişim teknolojilerini kullanabilen, evrensel bir ülke olma yolunda önemli adımlar atan, iyi kararlar verebilen ve bu kararlara katılabilmek için, genel ve teknolojik anlamda usta birer okur-yazar olması sağlamak ve Bilişim Teknolojileri alanında İş edinebilmelerini sağlamaktır.

Okulumuz bilişim teknolojileri bölümünde alan dalı olarak Yazılım Geliştirme dalı bulunmaktadır. Öğrenci, Nesne tabanlı programlama ile güncel yeni yazılım dilleri öğrenip proje yapma, geliştirme, projelere uygun yeni veri tabanı kullanım yöntemlerini uygulamayarak yeni projeler geliştirir. Sektördeki güncel dilleri öğrenerek web sitesi tasarımı, dinamik programlama, veri tabanı işlemleri ve web sitesini yayınlama yetkinliğine sahip olur. Uygun IDE programları kullanarak mobil uygulamalar yapıp sektöre kendilerini hazırlar. Ayrıca öğrencilerimize Grafik ve Canlandırma dersi ile görüntü işleme ve görsel efekt tekniklerini uygulama ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinliklerin kazandırılması amaçlanmaktadır.

Okulumuz Bilişim teknolojileri alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri ve ilgi duydukları alan dalında, meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda; Bilgisayar teknik servisi hizmeti veren bilgisayar firmalarında, kamu kurum ve kuruluşlarında, Web uygulamalarının tasarım ve programlamasını yapan kurumlarda ya da özel işletmelerde çalışabileceği gibi bağımsız (freelance) olarakta çalışabilir. Ayrıca bilgisayar donanımı ve yazılımı üreten firmalarda, Üniversitelerde, bilgi işlem kurumlarında, bilgi işlem barındıran kurum ve kuruluşlarda, kamu veya özel kuruluşlarda, şirketlerin bilgi teknoloji bölümlerinde çalışabilir.

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.11.2016 - Güncelleme: 13.02.2024 15:41 - Görüntülenme: 6718
  Beğen | 32  kişi beğendi